Sve je više informacija koje potvrđuju kako će Samsung Galaxy S6 dolaziti u dvije varijante – kao klasični model s ravnim zaslonom, ali i s Edge varijantom s zakrivljenim zaslonom na rubovima.

Prve fotografije Galaxy S6 i njegove Edge varijante objavljene su na Korejskom CNET-u. Na fotografijama se vide razne verzije Galaxy S6 modela s i bez zaštitnih maski. Na lijevoj strani fotografije se nalazi najvjerojatnije klasična S6-ca, dok se s desne strane nalazi Edge varijanta za zakrivljenim zaslonom.

Prema ovim fotografijama Edge bi trebao imati zaslon zakrivljen i preko lijevog i desnog ruba, za razliku od Note Edgea, kojem je zakrivljen samo s desne strane.

Samsung Galaxy S6 varijante

Kako se ovakav dizajn pokazao nespretnim za korištenje ljevacima,  druga mogućnost je da će postojati verzije Edgea prilagođene dešnjacima s zakrivljenim rubom s desne strane, odnosno ljevacima s zakrivljenim rubom s lijeve strane.

Na priloženoj fotografiji se vidi da će uređaj imati i metalni obrub, kao i na Galaxyju S5.

Dijagonala zaslona je smanjena, ne radikalno za svega 0.1 inč, tako da će S6 imati dijagonalu zaslona od okruglih 5 inča.

Od ostalih glasina vezanih za Galaxy S6 neki izvori tvrde da se tvrtka odlučila na novo, redizajnirano TouchWiz sučelje s koje bi trebalo biti manje pretrpano od prethodne verzije.

Proizvođač je odustao i od IP67 certifikata, što znači da ovogodišnji Samsung Galaxy S6 modeli neće biti vodonepropusni, no očekuje je dolazak Active varijanta, kasnije ove godine, koje bi trebale imati ovu značajku

Samsung Galaxy S6 cijene

Samsung Galaxy s6 render

Poznate su cijene Galaxy S6 i S6 Edge modela. Početna cijena za onaj s 32 GB interne memorije je 749 €, dok će najskuplja verzija, ona s 128 GB interne memorije koštati 949 €.

S6 Edge će koštati nešto više, od 849 € do 1049 €, dakle biti će skuplji iPhonea 6 koji se može kupiti za nekih 700-ak € u slobodnoj prodaji.

Proizvođač je odustao i od IP67 certifikata, što znači da ovogodišnji Samsung Galaxy S6 modeli neće biti vodonepropusni.

Galaxy S6 će biti predstavljen 1. ožujka uoči MWC 2015 u Barceloni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here