Galaxy S4 nije više dostupan u Google Play trgovini

Kada je pretprošle stigla Google Play verzija Samsungovog Galaxy S4 smartphonea u ovu trgovinu, bilo je najava da će svi veći proizvođači i u budućnosti plasirati svoje „posebne“ verzije premium uređaja upravo na ovaj način. Pogotovo zato što je ubrzo nakon Samsunga i tajvanski HTC izbacio One model, a nakon njih je i Sony Xperia Z Ultra zaživjela u Google Play editonu.

Međutim u posljednje vrijeme gotovo svi pametni telefoni, osim Googleovih Nexusa, su napustili Play trgovinu, a posljednji od njih je upravo Galaxy S4. Dolazak novih modela trenutno nije najavljen, tako da ne znamo da li su proizvođači odustali od ovakve prodaje ili je ovo svojevrsno čišćenje prije dolaska novih uređaja.

Osim Nexusa 5, 6 smartphona i Nexus 9 tableta jedini preostali uređaj u ovoj trgovini je HTC One (M8) koji se i prodaje kao pod brandom Google Play Editon.

Značajka ovih uređaja je bila ta što su sadržavali „čisti“ Android operativni sustav bez vlastitih sučelja koji dolaze na standardnim verzijama. Primjerice ova verzija Galaxy-a S4 nije imala Samsungovo TouchWiz sučelje.

Što se tiče dostupnosti Google Play uređaji su dostupni u  Australiji, Austriji, Belgiji, Kanadi, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Irskoj, Italiji, Indiji, Japanu, Nizozemskoj, Norveškoj, Portugalu, Južnoj Koreji, Španjolskoj, Švedsko, Švicarskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here