Samsung Galaxy S20 Ultra kamere uređaja

Nakon dužeg čekanja ekipa iz DxOMarka je napokon testirala Samsungovu perjanicu Galaxy S20 Ultra. Za uređaj koji košta 10 500 kn i na kojeg je fokus stavljen upravo na kamere moglo bi se reći da su rezultati ispod očekivanja.

Samsung Galaxy S20 Ultra „zaradio“ je ukupno 122 boda i to 132 boda za fotografiju i 102 boda za video što je bio dovoljno za 6. mjesto na njihovoj rang listi telefona s najboljim kamerama.

Na vrhu je ostao Huawei P40 Pro s 128 bodova, a slijedi ga nedavno predstavljeni Honor 30 Pro+. Ispred Ultre su još i Oppo Find X2 Pro, Xiaomi Mi 10 Pro, Huawei Mate 30 Pro 5G i Honor V30 Pro, dakle sve kineski uređaji. Dobra stvar za Samsung je što je ipak pretekao glavnog rivala iPhone 11 Pro Max.

Kao glavne nedostatke kod fotografiranja navedeni su, između ostalog, spor automatski fokus u uvjetima noćnog osvjetljenja, pojavljivanje artefakta prilikom povećavanja, podeksponirane fotografije u noćnom načinu rada.

Zanimljivo da u njihovoj recenziji nije spomenuta jedan od glavnih nedostataka na kojeg se žale mnogi vlasnici ovog telefona a to je problemi s fokusiranjem pogotovo kada je objekt u blizini.

Ipak, od ovih testova su važnije osobne preferencije korisnika pa mnogi i ne smatraju DxOMark i nisu toliko objektivni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here