iOS 7

Appleov iOS 7 je konačno spreman za preuzimanje i to putem over-the-air metode putem bežične mreže ili putem Tunesa. 

Podržani uređaji

iOS 7 je dostupan na slijedećim uređajima: iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5, iPad 2, trećoj generaciji iPada, četvrtoj generaciji iPada, iPad mini i petoj generaciji iPod toucha. Instalacija novog operativnog sustava zauzima više od 3 GB prostora, pa savjetujemo da pohranite sve bitne dokumente prije pokretanja procesa.

iOS 7 novi dizajn

Inače, iOS 7 je predstavljen još početkom ljeta na WWDC 2013 konferenciji, a glavno obilježje je novi minimalistički flat-design.

Od ostalih značajki novog Appleovog mobilnog operativnog sustava treba izdvojiti optimizirano pokretanje animacije i tranzicija, novu paletu boja i tipografiju, nove zvukove zvona.

Uvedene su promjene i u kontrolnom centru koji sad omogućava olakšan pristup često upotrebljavanim aplikacijama i postavkama sustava (Wifi, glasnoća, Bluetooth, svjetlina ekrana…).

I aplikacija kamere je također unaprijeđena pa je tako putem swipe geste moguće mijenjati način korištenja (foto, video…).

Za razliku od Googleovog Androida koji u novim verzijama i ne donosi neka velika poboljšanja u odnosu na prethodne verzije, iz Applea su se potrudili svojim korisnicima ponuditi novo korisničko iskustvo.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here