Lenovo K920 Vibe Z2 Pro - Fotografija uređaja

Lenovo je upravo predstavio svoj dugo najavljivani Lenovo K920 Vibe Z2 Pro pametni telefon, koji će u prodaju u Kini krenuti idućeg mjeseca.

Po specifikacijama ovaj mobitel spada u sam vrh ponude Android uređaja, tako da se konkurencija na vrhu dodatno zaoštrila.  Kao i LG G3, Vibe Z2 Pro ima QHD zaslon (2560 x 1440 px), no uz veću dijagonalu – točno 6 inča, uz razlučivost od 490 ppi, što je veća razlučivost nego kod Galaxyja S5, no nešto manja nego kod LG-jevog flagshipa.

Lenovo K920 Vibe Z2 Pro dolazi s vrlo tankim, samo 7.7 mm, kućištem i vrlo uskim okvirom tako da veliki zaslon prekriva gotovo cijeli prednji dio uređaja.

Lenovo K920 Vibe Z2 Pro – Specifikacije

Ostatak hardwarea je sličan kao i kod konkurencije. Unutar mobitela je Qualcomm Snapdragon 801 procesor na 2.5GHz, dakle onaj isti koji se nalazi i kod južnokorejaca.

S Sonyijevim Xperia Z2 modelom dijeli jednu karakteristiku, a to je 3 GB radne memorije. S stražnje strane se nalazi 16 MP kamera s BSI senzorom i optičkom stabilizacijom slike, koja osim fotografija, može snimati i 4K videa.

Što se tiče konekcije, tu je podrška za 4G LTE, kao i već standardne 3G, Wifi, Bluetooh i NFC konekcije. Za razliku od gore ostalih flagshipa K920 Vibe Z2 Pro ima podršku za dual-sim, što je rijetkost u ovom tržišnom segmentu. Dodajmo ovome da baterija ima kapacitet od čak 4000 mAh, što nije ni čudno s obzirom da je zaslon vrlo velik. Tu je i trenutno aktualni Android 4.4 KitKat operativni sustavom.

Lenovo planira krenuti s prodajom ovog uređaja u rujnu i to u svojoj matičnoj državi Kini, no očekuje se dostupnost i na ostalim svjetskim tržištima. S obzirom na specifikacije, uređaj bi mogao postati vrlo popularan diljem svijeta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here