Internet explorer 11

Ukoliko još uvijek koriste Windowse XP u kombinaciji s Internet Explorerom, ovo je vijest za vas. Microsoft je danas izdao upozorenje korisnicima kako je pronađen sigurnosni propust u svim verzijama IE-a od verzije 6 do 11, koji omogućava da hackeri preuzmu kontrolu nad računalom, instaliraju programe, pregledavaju i brišu podatke, a dovoljno je da se posjeti određena stranica.

Dobra vijest za sve korisnike novih verzija Microsoftovog operativnog sustava je kako će u slijedećih nekoliko dana izaći zakrpa koja bi trebala popraviti ovaj sigurnosni rizik.

Kako je prije 20-ak dana ukinuta službena podrška za Windowse XP, korisnici ove verzije Windowsa neće primiti ovu sigurnosnu zakrpu. Dakle, Windowsi XP više nisu sigurni i vrijeme je da nadogradite svoj operativni sustav, ukoliko ste to „zaboravili“.

Tvrtka  FireEye, koja prati sigurnost na računalima je upozorila Microsoft kako su primijetili napade na Internet Explorer 9,10 i 11 i Adobe Flash za navedeni Internet preglednik. Korisnici imaju nekoliko mogućnosti kako spriječiti ovakve napade, a najjednostavniji je korištenje drugog Internet preglednika – Firefoxa, Opere ili Chromea, na kojima nisu zabilježeni ovakvi sigurnosni rizici. Ukoliko niste u mogućnosti preći na drugi web preglednik, Microsoft je izdao priopćenje u kojem navode naprednije metode za rješavanje ovakvih rizika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here