Windows 9 start screen

Sve je više detalja o novim Windowsima 9, a među njima je i novi start izbornik koji bi trebao olakšati korištenje operativnog sustava svima onima koji koriste klasičan desktop bez dodirnog zaslona.

Na Mashableu je objavljen screenshot novog start izbornika koji će biti kombinacija Windows 7 izbornika (lijevo)  uz dodatak novih Modern UI aplikacija koje će se nalaziti s desne strane, dok će se sami „start botton“ nalaziti, kao i do sada, u lijevom uglu programske trake.

Neowin tvrdi kako je navedeni screenshot izvučen iz Windows 8.1  Updatea 2, koji bi trebao izaći tijekom idućeg mjeseca, koji je vrlo sličan onomu koji je tvrtka već prikazala na BUILD 2014 konferenciji u svibnju. Kako je ipak raspored nešto drukčiji, možda se ipak radi u ranoj verziji Windowsa 9, tvrdi Mashable.

Jedno je ipak sigurno, Windowsi 9 će biti prilagođeni i desktop korisnicima, ali i onima s dodirnim zaslonima. Ukoliko sustav detektira da uređaj nije opremljen s dodirnim zaslonom, onda će automatski bootat u desktop okruženje. S druge strane ako je uređaj opremljen s dodirnom zaslonom, 9-ka će pokrenuti Start screen  kao na Windowsima 8.

Dodajmo ovome da se prve beta verzije očekuju u posljednjem kvartalu ove godine, dok bi finalna verzija mogla u prvoj polovici 2015.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here