Nokia Luma 530 - dostupne boje

Microsoft je danas službeno predstavio novu prinovu u Lumia obitelji pametnih telefona. Nokia Lumia 530, nasljednik je prošlogodišnjeg modela Lumia 520, a radi se o ovom trenutku najpovoljnijim pametnom telefonu s Windows Phone 8.1 operativnim sustavom.

Cijena Lumie 530 je 85 € (bez poreza), a na tržište će dolaziti u dvije varijante – kao single-SIM i kao dual-SIM. Što se tiče boja, kupci će moći odabrati između narančaste, zelene, bijele i tamno sive boje uređaja.

Nokia Lumia 530 – specifikacije

Hardware

Nokia Lumia 530 ima 4 inčni zaslon rezolucije 854 x 480 px, 1.2GHz quad-core Snapdragon 200 procesor, 512 MB radne memorije, 4 GB interne memorije, podršku za micro SD.

S stražnje strane tu je i 5 MP kamera s ¼ inčnim senzorom, no nedostatak je to što smartphone nema prednju kameru koja je postala standard čak i kod low-budget pametnih telefona. Tu su i već uobičajeni senzori i konekcije – Wi-Fi, Bluetooth, GPS, kao i podrška za 3G mreže.

Software

Windows Phone 8.1 sustav ugrađen u mobitel daje pristup Action Centeru, Word Flowu, Cortani, kao i mogućnost personalizacije start zaslona. Osim navedenog Lumia 530 ima predinstalirane još neke aplikacije poput Creative Studia, GlamMe, Skypea, WhatsAppa i Vibera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here