Windows Phone 8 Logo

Windows Phone 8 uskoro bi  trebao dobiti novu nadogradnju koja uključuje veći start zaslon i mogućnost zaključavanja rotacije zaslona. Ova verzija, nazvana „update 3“ od strane Microsofta bi se trebala naći na svim uređajima čija se premijera očekuje u narednim mjesecima.

Što je još novo u WP 8?

Gore spomenuti veći start zaslon se odnosi na mogućnost istovremenog prikaza većeg broja pločica, dok nova značajka Driving Mode blokira notifikacije dok korisnik ne parkira vozilo, kako bi se izbjeglo ometanje u vožnji.Ukoliko vas netko pokuša kontaktirati za vrijeme korištenja Driving Modea, aplikacija ima mogućnost da obavijesti tu osobu putem poruke da trenutno vozite.

Novi Screen Reader bi trebao pomoći slabovidnim i slijepim osobama u korištenju Windows Phone 8  uređaja, a poboljšano je upravljanje prostorom za pohranu podatka tako da je sada lakše ukloniti nepotrebne datoteke. Od ostalih značajki izdvajamo mogućnost postavljanja personaliziranih zvukova obavijesti za dolazne poruke i emailove.

S hardwareske strane ova nadogradnja za WP 8 donosi podršku za 5 – 6 inčne zaslone rezolucije 1080 p, jer je do sada maksimalna rezolucija na Windows Phone uređajima bila 720 p. Update 3 uvodi i podršku za nove Qualcommove quad-core procesore.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here