All-in-One Media Keyboard

Microsoft je jučer predstavio novu All-in-One Media Keyboard, koja osim tipkovnice na sebi ima i touchpad.

Prema službenim specifikacijama proizvođača, tipkovnica je otporna na tekućinu (izlijevanje napitaka i sl. ) i manje udarce (padove).  All-in-One Media Keyboard se spaja putem USB-a s 2.4 GHz dongleom iako bi spajanje putem Bluetootha bilo praktičnije jer ovakvim spajanjem se zauzima jedan USB port. Tipkovnica se osim na računala može spojiti i pametne telefone, tablete, pametne televizije s USB portom. Kada se tipkovnica ne upotrebljava USB dongle se može spremiti u samu tipkovnicu.

Kao i većina ostalih Microsoftovih tipkovnica i ova na sebi ima osam dodatnih tipki za često upotrebljavane radnje poput kontrole glasnoće, otvaranja internet preglednika, reprodukcije multimedije  i sl. , a korisnici mogu te dodatne tipke podesiti prema vlastitim željama.

Tochpad podržava istovremeno korištenje u dvije točke (prsta) i radnje kao što su zoomiranje, rotiranje, swipe geste i scrollanja. Na tochpadu se nalaze i dvije tipke koje zamjenjuju lijevu i desnu tipku na mišu.

Microsoft All-in-One Media Keyboard je kompatibilna s Windowsima 7, 8 i 8.1, kao i s RT verzijama ovog operativnog sustava. Cijena tipkovnice na tržištu u SAD-u je oko 40 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here