LG Ultra laptop

LG je predstavio novi 13 inčni prijenosnik LG Gram baziranom na novom Windows 10 operativnom sustavu koji bi trebao biti alternativa 13 inčnim MacBook Air laptopima, dakle mogao bi biti zanimljiv onima koji se ne mogu odlučiti između MacOS-a i Microsoft Windowsa.

Gram se prodaje u SAD-u putem Amazona i  Microsoft storea po početnoj cijeni od 899.99 US $. Zanimljivo je da unatoč što Windows 10 podržava dodirno sučelje i RealSense kameru, LG Gram Ultra je ipak zakinut za tu podršku pa će ga korisnici morati koristiti isključivo kao klasični laptop, a ne kao tablet.

Za razliku od nekih proizvođača koji svoje laptope natrpaju raznim beskorisnim softverom, Gram Ultra dolazi s čistim Windowsima tzv. Signiture Editon.

LG Gram dolazi s IPS zaslonom rezolucije 1080p. Opremljen je s Intelovim i5 ili i7 Broadwell procesorima pete generacije i 8GB DDR3L SDRAM memorije. Tu je još i 128 ili 256 GB SSD za pohranu podataka. Po dimenzijama je vrlo sličan Macbook Airu i Lenovo Yoga 3 Pro ultra prijenosnicima. Sam naziv Gram laptop je dobio zbog svoje težine od 980 grama, dakle manje laptop teži manje od kilograma pa ga uvijek možete nositi u torbi.

Zamjerka je nedostatak pozadinskog osvjetljenja na tipkovnici, što smo navikli vidjeti na prijenosnicima iz ovog cjenovnog ranga. LG tvrdi da bi baterija trebala trajati do 7.5 sati, no prva testiranja su pokazala da je to ipak nešto kraće.

Nažalost, trenutno nije poznato da li LG Ultra će krenuti i u prodaju na europska tržišta i hoće li se onda naći i u ponudi domaćih prodavača.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here