Lenovo S41 laptop

Na ovogodišnjem CES-u Lenovo je predstavio novi model laptopa Lenovo S41, a ovih dana uređaj je krenuo i u prodaju po početnoj cijeni od oko 800 US $.

Radi se o prijenosniku koji je „oklopljen“ s metalnim kućištem, dok se unutra nalazi Intel Core i7 procesor pete generacije koji bi trebao davati odlične performanse. Iako se ne radi o laptopu za gamere, S41 opcija je i dodatna NVIDIA grafička kartica koja bi mogla pokrenuti i neku igru u low rezoluciji. Ipak, prvenstvena namjena ovog laptopa je uredski rad i surfanje internetom.

Laptop ima dijagonalu zaslona od 14 inča u FHD 1920×1080 rezoluciji, a dimenzije su 340 x 240 x 19.5 mm. Težina Lenovo S41 prijenosnika je 1.8 kg tako da je relativno lagan za prenošenje. Nažalost, ekran laptopa nije osjetljiv na dodir, već se s njim upravlja starinskim načinom putem miša i tipkovnice.

S memorijske strane tu su do 8GB DDR3L memorije, a za pohranu kupci mogu odabrati 256GB SSD ili čvrsti disk kapaciteta do 1 TB.

Ostale značajke uključuju Dolby Home Theater zvučnike, pozadinsko osvjetljenje na tipkovnici (kod nekih verzija), dva USB 3.0 utora, jedan USB 2.0 utor, HDMI, čitač kartica i Wifi konekciju.

Prema tvrdnjama proizvođača baterije bi trebala trajati do 4 sata. Lenovo S41 dolazi s Windows 8.1 operativnim sustavom, što je uključeno u cijenu, tako da će se moći nadograditi i na Windowse 10.

Lenovo S41 tehničke specifkacije

Procesor Intel Core i7 pete generacije
Zaslon14" - FHD 1920x1080
GrafikaNVIDIA GeForce*
RAMdo 8GB DDR3L
Pohrana podataka 256GB SSD ili 1TB HDD/SSHD
TipkovnicaAccuType s pozadinskim osvjetljenjem*
Zvuk Stereo Dolby Home Theater zvučnici
Težina1.8 kg
Dimenzije340 x 240 x 19.5mm

* opcionalno na nekim modelima

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here