Lenovo Phab 2 PRO

U San Franciscu u sklopu Tech World konferencije Lenovo je predstavio prvi Project Tango pametni telefon pod nazivom Lenovo Phab 2 Pro.

Tango je Googleov projekt koji donosi proširenu stvarnost (augmented reality) na zaslon uređaja koja snima i mapira okruženje u kojem se korisnik nalazi. Na takve 3D snimke se zatim „lijepe“ virtualni sadržaji. Da bi se ovo postiglo telefon mora biti opremljen s više kamera, osim standardne kamere, na leđima su smještene i kamera koja mjeri dubinu prostora kao i kamera / senzor za praćenje pokreta.

Tango kamere i senzori

Tako je Lenovo Phab 2 Pro opremljen četirima kamerama jer osim gore navedenih na prednjoj strani je klasična selfie kamera. Da bi užitak u proširenoj stvarnosti bio potpun uređaj dolazi s ogromnim 6.4 inčnim zaslonom u Quad HD (2560 x 1440 px) rezoluciji.

Unutra se nalazi Snapdragon 652 chipset s četverojezgrenim procesorom, 4GB radne i 64GB ROM Flash memorije (proširive s microSD karticama).

Od ostataka tehnikalija Phab 2 Pro uključuje podršku za sve moderne konekcije, kao i podršku za dvije SIM kartice, a tu su još i Dolby Atmos audio tehnologija koja snima 5.1 zvuk i masivna baterija kapaciteta 4050 mAh. Dodajmo još da telefon dolazi s Android 6.0 Marshmallow operativnim sustavom.

Cijena neće biti previsoka s obzirom na novu tehnologiju – oko 500 US $, a početak prodaje je zakazan za rujan ove godine.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here