Lenovo Vibe X3 naslovna slika

Iako su se prve informacije o novom Lenovo Vibe X3 pojavile još u veljači, tek sada je ovaj telefon i službeno predstavljen u Kini.

Nasljednik modela Lenovo Vibe X2, kreće u prodaju idućeg tjedna točnije 25. studenog, no u ovim trenutcima ne zna se da li se to odnosi samo na matičnu državu ili na ostale svjetske regije.

Lenovo Vibe X3 će dolaziti u dvije odnosno tri varijante, ovisno o konfiguraciji hardwarea. Sve tri verzije dolaze s 5.5 inčnim zaslonom u Full HD rezoluciji s Gorilla Glassom 3.

Lenovo Vibe X3 bijeli

Jači modeli su opremljeni s Qualcomm Snapdragon 808 chipsetom i 3 GB radne memorije, odnosno 32 ili 64 GB interne memorije (to je jedina razlika između ovih verzija). Podržavaju microSD kartice, dual SIM i 4G LTE konekciju.

Glavna kamera kod ove dvije verzije ima Sony IMX230 senzor s 23 megpikselnom razlučivosti, dok prednja kamera dolazi s 5 megapikselnim senzorom. Stražnja kamera može snimati i 4K videa. Kapacitet baterije je 3600 mAh, a podržava i QuickCharge 2.0 brzinsko punjenje.

Vibe X3 crni

Treća verzija, ako uzmemo u obzir da se gornje dvije razlikuju samo po veličini interne memorije, je posve drukčija. Dijagonala zaslona je ista no ova verzija dolazi s Mediatek chipsetom s osam jezgri na 1.3 GHz. Osim procesora, razlika ove Lenovo Vibe X3 verzije je što ima samo 2 GB RAM-a i 16 GB prostora za pohranu podataka.

Stražnja kamera je slabija i ima 16 MP senzor, dok je prednja kamera ista kao i kod gornje verzije (5 MP). Također, kapacitet baterije je nešto manji – 3600 mAh.

Što se tiče cijena Lenovo Vibe X3 ovako stoje stvari. 470 US $ košta najjači model, 390 US $ slabiji s 16 GB interne memorije, dok treći model s Mediatek chipsetom košta 290 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here