lenovo savitljivi telefon

Pravi hit u idućoj godini trebali bi biti savitljivi pametni telefoni. Tehnološki div Samsung bi trebao u studenom predstaviti Galaxy X, no i ostali proizvođači smartfona bi trebali predstaviti ovu tehnologiju do kraja tekuće godine.

Među njima je kineski Lenovo, a kako bi dokazali da ova tehnologija stvarno radi tvrtka je izložila prototip na Lenovo Tech World eventu. Na YouTubeu je osvanuo video na kojem se vidi da njihov telefon ima svojevrsni savitljivi zglob koji se nalazi na sredini uređaja. Na videu nije vidljivo da li se telefon može skroz savinuti ili samo do nekog određenog stupnja.

Iako proizvođači izbacuju fizičke tipke s svojih telefona, ovaj prototip ima čak tri navigacijske tipke, no kako se radi o prototipu moguće je da će završni proizvod imati samo virtualne tipke. Isto tako iako je rečeno da se radi o AMOLED ekranu, prema prikazu crne boje vidljivo da postoji i još nekakvo pozadinsko osvjetljenje.

No, čak i kada je telefon savinut može se koristiti poznato Android sučelje na dodirnom zaslonu. Osim Lenova i Samsunga, savitljive telefone su već najavili i Huawei i LG.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here