iPhone dizajn telefona

Apple postupno unaprjeđuje brze brzine punjenja svojih pametnih telefona. Tako je iPhone 14 Pro donio maksimalnu brzinu punjenja od 27 W.

No, postoji ograničenje koje trenutačni Lightning priključci mogu podnijeti. Ipak, čini se da bi Apple mogao donijeti to promijeniti s kod novog iPhonea 15, koji će podržavati brzine punjenja do do 35 W.

Ovu informaciju donosi 9to5Mac, koji dijeli informacije iz izvora da će neki od nadolazećih iPhonea moći postići brzinu punjenja od 35 W. To je velika stvar, osobito ako planirate nabaviti ovogodišnji Pro Max model, koji inače zahtijeva dosta vremena da se potpuno napuni. Osim toga, osim bržeg punjenja, jedna od glavnih novosti u iPhoneu 15 serije bit će uključivanje USB-C priključka za punjenje.

Više od desetljeća, Apple koristi vlastiti standard za punjenje pod nazivom Lightning. Iako je taj standard bio odličan kad je prvi put predstavljen, s vremenom je počeo zaostajati u odnosu na razvoj tehnologije, a mnogi su se žalili na njegove inferiornije tehničke karakteristike.

USB-C postaje standard

S druge strane, USB-C je u posljednjih nekoliko godina napravio velik iskorak i postao standardni priključak za različite uređaje, uključujući pametne telefone, tablete pa čak i prijenosna računala.

Čak i Apple-ovi uređaji poput iPada i Maca koriste USB-C priključak, dok je iPhone ostao posljednji veliki uređaj koji se držao Lightninga. Srećom, situacija će se popraviti uvođenjem USB-C priključka u nove modele iPhonea, što će s vremenom rezultirati većim brzinama punjenja.

Iako je 35 W dobar početak, treba napomenuti da postoje neki Android uređaji koji mogu postići brzinu punjenja od čak 240 W. Iako je malo vjerojatno da će Apple dosegnuti takve brzine, uvođenje USB-C priključka donosi više opcija.

Prema ranijim izvještajima, postoji mogućnost da će brzine punjenja i prijenosa podataka varirati ovisno o modelu iPhonea. Krajem prošle godine smo saznali da će svi modeli iPhonea 15 dolaziti s USB-C priključkom, ali samo Pro varijante će imati unaprijeđene brzine.

Naravno, trebat ćemo sačekati službeno predstavljanje da vidimo kako će se situacija razviti. Na sreću, prema glasinama, nećemo dugo morati čekati da saznamo više, budući da se predstavljanje novog iPhonea očekuje početkom rujna.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here