iPad Air s Apple Pencil

Danas nas je Apple pomalo iznenadio jer već predstavio novu generaciju iPad Air i iPad mini tableta za koje se očekivalo da će biti predstavljeni kasnije ovog mjeseca u sklopu “It’s show time” eventa.

Nova generacija iPad Aira dolazi s 10.5-inčnim Retina zaslonom s True Tone tehnologijom. Unutra se nalazi A12 Bionic čip s neuronskom mrežom kojeg imamo u aktualnom iPhoneu Xs. A12 Bionic daje do 70% bolje performanse procesora i duplo bolje grafičke performanse u odnosu na prethodnu generaciju. Novina je podrška za Apple Pencil koju je do sada podržavao samo iPad Pro.

7.9 inčni iPad mini namijenjen svima koji vole kompaktan tablet atraktivnog dizajna s najnovijom tehnologijom. I ovaj model je opremljen navedenim A12 Bionic čipom što znači da je čak tri puta bolje performanse i devet puta bolje grafičke performanse u odnosu na dosadašnji iPad mini.

Napredni Retina zaslon s True Tone tehnologijom je do 25% svjetliji i ima najveću gustoću prikaza među svim iPad tabletima. Uz pomoć Apple Pencila ovaj tablet je odličan za pisanje zabilješki i crtanje skica bilo gdje. Olovka može poslužiti i za označavanje dokumenata i retuširanje fotografija, a podržava i rad u aplikacijama Procreate, Notability, Pixelmator Photo i Microsoft Office.

Kao i do sada oba tableta će se prodavati u Wi-Fi i LTE inačici, naravno LTE inačica će biti i nešto skuplja, no neće vam trebati klasična SIM kartica jer su podržane i eSIM kartice.

Oba tableta dolaze s 1080p HD kamerama koje mogu snimati kvalitetne fotografije i video snimke i u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Koja će biti cijena s ove strane bare trenutno nije poznato, no čisto reference radi ovo su cijene u SAD-u – iPad mini od 399 US $ za Wi-Fi inačicu, i 529 US $ za LTE inačicu. iPad Air u osnovnoj izvedbi košta 499 US $ (Wi-Fi) i 629 US $ LTE verzija. Navedene cijene se odnose na modele s 64 GB prostora za pohranu, a oba tableta imaju i 256 GB konfiguraciju.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here