Najnovije izdanje Microsoftovog web preglednika, Internet Explorer 10, uskoro će biti dostupno Windows 7 SP1  korisnicima. Zasada je s službene Microsoftove stranice moguće preuzeti  Internet Explorer 10 Pre-release verziju koja se neće mnogo razlikovati od konačne verzije, što leži u činjenici da prilikom instalacije Internet Explorera 10 Pre-release  nije moguće zadržati prethodnu verziju ovog preglednika.

Za razliku od ostalih web preglednika, instalacija Internet Explorera 10 traje nešto duže i zahtjeva ponovno pokretanje operativnog sustava, što je pomalo iritantno.

Nakon instalacije i prilikom prvog pokretanja  dolazi ono najvažnije što će iznenaditi mnoge korisnike – Internet Explorer 10 je definitivno trenutno najbrži web preglednik,  stranice otvara u trenu bez imalo zastajkivanja, a samo pokretanje programa je mnogo brže od Google Chrome-a i Mozilla Firefox-a.

Što se tiče sučelja one nije doživjelo neke radikalne preinake, te svi  korisnici  Internet Explorera  9 će se lako snaći u novoj verziji.  Najbitnija promjena je što se omiljene stranice  sada mogu prikačiti u samu programsku  traku  Windowsa, i na taj način dobivati obavijesti s tih web lokacija (poput novih poruka na društvenim mrežama ili nove email poruke).

Od ostalih novina treba naglasiti podršku za HTML 5, poboljšanu  hardversku akceleraciju, ugrađenu provjeru pravopisa i poboljšanu zaštitu privatnosti . Na stranici http://www.iegallery.com/  je moguće pronaći proširenja za Internet Explorer 10 kojih zasada nema mnogo, ali vjerujemo da će se s vremenom i to promijeniti.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here