Galaxy Note 7 Fan edition u Južnoj Koreji

Nakon katastrofe s prošlogodišnjim Galaxy Note 7 i njegovog povlačenja s tržišta Samsungu je ostalo nekoliko milijuna primjeraka tog phableta.

Već netko vrijeme govori se o tome da bi se ovaj telefon uskoro mogao vratiti na tržište, a sada je i sam Samsung to službeno potvrdio na svojim stranicama.

Nove baterije

Reciklirani Note 7 će se prodavati pod nazivom Galaxy Note 7 Fan Edition. Kako je original imao problem s baterijom što je potvrdio i sam proizvođač nakon nekoliko mjeseci istrage, reciklirani model ima posve nove baterije koje su i nešto manjeg kapaciteta – 3200 mAh.

Ove baterije su prošle rigorozne testove izdržljivosti u osam koraka i imaju nekoliko sigurnosnih značajki. Ove testove sada moraju proći sve baterije koje se ugrađuju u bilo koje uređaje iz Galaxy serije.

Kao razlog zašto su se odlučili na ovaj potez s reciklažom Samsung navodi ekologiju, odnosno da se smanji dio otpada koristeći postojeće dijelove.

Note 7 FE dolazi s novim softverom kojeg smo upoznali na Galaxy S8, kao i s podrškom za Bixby asistenta. Tu ostale i biometrijske sigurnosne mjere skeniranja otiska prsta, kao i skener šarenice oka koje je imao originalni model.

Uređaj je vodonepropustan i otporan na prašinu, a dolazi s redizajniranim S Penom s vrhom debljine 0.7mm. Olovka razlikuje 4096 točka pritiska i može poslužiti, između ostalog, za instant prevođenje riječi.

Prodaja kreće 7. srpnja, cijena oko 4 000 kn

Kako trenutno stvari stoje Galaxy Note 7 Fan Edition će se prodavati isključivo u Južnoj Koreji u limitiranoj seriji od 400 000 primjeraka. O eventualnoj prodaji u ostatku svijeta tvrtka će odlučiti naknadno. Prodaja kreće od 7. srpnja, a cijena će biti oko 610 US $, odnosno nešto manje od 4 000 kn.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here