iphone5c boje

Apple je izgleda odlučio da će obustaviti daljnju proizvodnju modela iPhone 5c, što znači da će u svojoj ponudi imati tri modela – 5s, 6 i 6 Plus.

iPhone 5c je predstavljen prošle godine kao jeftinija varijanta iPhonea 5 s time da je model 5c imao kućište napravljeno od plastike. Tvrtka se na ovaj potez odlučila jer je u to vrijeme željela cjenovno konkurirati proizvođačima pametnih telefona baziranih na Androidu, koji su u svojoj ponudi imali znatno povoljnije uređaje od Applea.

Međutim, iPhone 5c uopće nije bio jeftin telefon, jer cijena je bila preko 4000 kuna u slobodnoj prodaji. S obzirom na zastarjele tehničke specifikacije  i malu dijagonalu zaslona, rijetki su se odlučivali za kupnju ovog modela.

Apple je odlučio svojim dobavljačima u Tajvanu Foxconnu i Wistronu javiti da prekidaju s proizvodnjom ovog modela.

iPhone 6c?

S obzirom da se model 5c nije pokazao uspješnim, tvrtka najvjerojatnije neće izdati još jedan „jeftini“ smartphone iduće godine, već će ovogodišnje 6-ce nadograditi na modele 6S i 6S Plus.

Iako tvrtka još uvijek nije izdala podatke o prodaji aktualnih modela iPhone 6 i iPhone 6 Plus, izgleda da je pravi potez bio povećanje dijagonale zaslona, jer više izvora tvrdi da prodaja ovih modela ide sasvim dobro na većini svjetskih tržišta.

iPhone će se i dalje smatrati kao high-end smartphone čak i s low-end hardwareom, no ako se odluče i dalje proizvoditi plastične modele cijena bi morala biti znatno niža nego što je to bio slučaj s 5c modelom.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here