MacBook Laptop

Apple je osvježio svoje 12“ MacBook laptope s novim hardverom. Ovogodišnji MacBook dolazi s novim Intelovim procesorima koji bi, osim bržih performansi, trebali poboljšati i vijek trajanja baterije.

Novi Intelovi Skylake procesori

Radi se o Intelovim Skylake  procesorima šeste generacije, pa je 12-inčni MacBook sada jedan od najmoćnijih ultra prijenosnika, a ujedno i među najtanjima uz HP Spectre koji trenutno slovi za najatanji laptop. Po uzoru na iPhone, MacBook će sada biti raspoloživ i u popularnoj  rose gold verziji.

Tehničke specifikacije MacBooka 2016 su slijedeće – dvojezgreni Intel Core M procesor šeste generacije na  1.3 GHz koji uz pomoć Turbo Boost tehnologije može po potrebi raditi i na 3.1 GHz, DDR3 RAM na  1866 MHz i nova Intel HD Graphics 515 integrirana video kartica koja bi trebala biti do 25% brža u odnosu na prethodnu generaciju.

13″ MacBook Air

Apple je također najavio i kako će i 13 inčni MacBook Air dolaziti s 8 GB radne memorije kao standard, umjesto s 4 GB koliko je imao prethodni model, a nadogradnja memorije s 4 na 8 GB se naplaćivala dodatnih 100 US $.  Dodajmo da će manji 11 inčni MacBook Air se i dalje prodavati s 4 GB radne memorije u osnovnoj verziji.

(Foto: Business Wire)

IzvorApple
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here