Steam Machines logo

Velve je najavio dolazak nove hadrverske platforme nazvanu Steam Machines za svoj SteamOS igrači operativni sustav baziran na Linuxu. Trenutno tvrtka priprema poslati 300 Steam Machinesa beta testerima, kako bi dodatno ispeglali ovaj sustav.

Specifikacije Steam Machines prototipova

Danas su stigle i informacije o prototipovima, tj. detalji o hardwareu koji će se koristiti. Za grafiku za zadužene  NVidia Titan kartice i to modeli GTX780, GTX760, GTX660, dok se u jedinicama nalaze Intelovi procesori – i3, i5-4570 i i7-4770. Prototipovi su opremljeni s 16GB DDR3-1600 RAM memorijom (CPU) i 3GB GDDR5 (GPU), dok za pohranu podatka se koristi 1TB/8GB hibridni SSHD.

Velve je dao još neke specifikacije poput napajanja  450w 80Plus Gold i dimenzija koje iznose  30.5 cm x 3.14 cm dok je visina 7.4 cm.

Steam kontroler

Osim Steam Machinesa, stigle su i informacije o kontroleru koji će se koristiti za igranje, koji ima dva velika trackpada s svake strane pokraj koji su četiri gumba – A, B, X i Y. I sami trackpadovi se mogu kliknuti, slično kao na kontrolerima za PlayStation 3 i Xbox 360, tako da se i oni mogu poslužiti kao dodatni gumbovi. Otraga se nalaze još dva gumba.

Steam Kontroler

Proizvođači tvrde da priliko izrade Steam kontrolera su pazili na svaki detalj kako bi imao vrhunsku preciznost, što će gameri sigurno znati cijeniti.

Po sredini se nalazi i dodirni zaslon koji služi za navigaciju po SteamOS sučelju. Programerima je također omogućeno aplikacijsko programsko sučelje kako bi ovaj dodirni zaslon se mogao koristiti i u nadolazećim igrama za Steam Machines.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here