Samsung Galaxy Bežični punjač

Prilikom nedavnog predstavljanja novih Samsungovih pametnih telefona Galaxy Note5 i Galaxy S6 edge+ tvrtka je predstavila i novu verziju bežičnog punjača za ove uređaje.

Radi se o punjaču s Fast Charge tehnologijom koja omogućava da se uređaj napuni dosta brže nego s bežičnim punjačima prethodne generacije. Prema nekim testiranjima za punjenje baterije od 0 do 100 % je potrebno nešto više od dva sata, odnosno trebao bi skratiti vrijeme punjenja za 50-ak minuta u odnosu na standardne bežične punjače.

Iako će ovaj punjač raditi i s ostalim Galaxy uređajima koji podržavaju Qi indukcijsko bežično punjenje poput Galaxy S4, S5 ili Galaxy Note 4, samo vlasnici Galaxy S6 edge+ i novog Notea 5 će moći iskoristiti Fast Charge tehnologiju, dok će ostali se morati zadovoljiti s standardnim brzinama bežičnog punjenja.

Sam proces punjenja je jednostavan, dovoljno je telefon prisloniti na bežični punjač kojeg ste prethodno uključili u kabel kojeg ste dobili s telefonom.  Za optimalne brzine punjenja potrebno je smartphone postaviti na sredinu Charging Pada, a ugrađena LED-ica bi vas trebala obavijestiti da li je uređaj pozicioniran kako treba.

Cijena Samsungovog bežičnog punjača je 69 US $,  dakle oko 500-njak kuna. Punjač je dostupan u crnoj i bijeloj varijanti, a više detalja o ovom proizvodu možete pronaći na Samsungovim stranicama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here