Samsung Z1 prednja i bočna strana uređaja

Samsung Z1 je novi pametni ovog telefon južnokorejskog proizvođača, koji bi idućeg mjeseca trebao krenuti u prodaju u Indiji. Smartphone je baziran na Samsungovom vlastitom Tizen operativnom sustavu i trebao bi biti konkurencija low-budget Android uređajima koji su preplavili tržišta na srednjem istoku, poput Celkon Campusa A35k. Trgovci iz Indije su već objavili i prve slike ovog modela.

Već je sada poznato da Samsung Z1 nema ništa posebno osim Tizen OS-a, a dizajn mu je vrlo sličan A seriji Samsungovih Android uređaja.

Samsung Z1 – Specifikacije

Specifikacije Z1 su vrlo skromne, dijagonala zaslona je 4 inča, rezolucije 800×480 px. Unutra se nalazi trenutno neimenovani procesor s dvije jezgre na 1.2GHz i 768 MB radne memorije, dakle kao na i Galaxy Core 2. Interna memorija iznosi 4 GB, a korisnici će je moći proširiti i putem SD kartica.

Od ostalih poznatih specifikacija poznato je da Samsung Z1 će imati  1,500mAh bateriju, 3G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS konekcije, dual SIM opciju, FM radio, a tu su i dvije skromne kamere, stražnja s 3MP senzorom i LED flash osvjetljenjem  i prednja 0.1 MP kamera.

Samsung Z1 kreće u prodaju od 18. siječnja iduće godine na gore navedenom tržištu, a nakon toga bi trebao stići i u trgovine u Kini i Južnoj Koreji. Očekuje se da bi cijena uređaja trebala biti oko 90 US $, dakle oko 560 kn.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here