Samsung Galaxy S9 render

Za otprilike dva mjeseca Galaxy S9 i S9+ bi trebali krenuti u prodaju, dok bi službeno predstavljanje trebalo biti održano 26. veljače što je ujedno i prvi dan ovogodišnjeg Mobile World Congress sajma.

Prijašnjih nekoliko godina Samsung je u pravilu predstavljao Galaxy S modele dan prije početka ovog sajma na vlastitom eventu. Isto tako, predbilježbe za Galaxy S9 i S9+ bi trebale 20 ak dana prije početka prodaje, odnosno 1.ožujka.

Na prvim renderima vidljiva je jedna promjena, a to je da je skener otiska prsta smješten ispod kamere umjesto pokraj nje kao što je slučaj na Note 8 i Galaxy S8.

Na našem tržištu telefoni će dolaziti s Exynos 9810 čipom koji bi trebao biti za 40% brži u odnosu na Exynos 8895 kojeg imamo u današnjem S8. Ovaj chipset podržava i 4K UHD video zapise pri 120fps tzv. super Slow-mo način rada.

Novina je i još manji otvor blende od samo f 1.5 na stražnjoj kameri, a neki izvori tvrde da bi ovo mogao biti prvi Galaxy S8 model s stereo zvučnicima.

Ostatak specifikacija uključuje 5.8“ / 6.2“ zakrivljene „Beskrajne“ zaslone, 4GB RAM-a, 8 MP prednju selfie kameru, 64 GB interne memorije, podršku za SD kartice, 3000 (S9) / 3500 (S9+) mAh bateriju, USB 3.0 i skener šarenice oka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here