Samsung Galaxy S5 Mini

Manja verzija Samsung Galaxy S5 je upravo predstavljena, a na tržištu bi se trebala naći za koji dan. Cijena je slična onoj kada je i prošlogodišnji model Galaxy S4 mini stigao na svjetska tržišta, a iznosi 479 €.

Galaxy S5 mini dolazi u četiri varijante, zlatnoj, bijeloj, crnoj i plavoj. Kao što je i za očekivati uređaj dolazi s najnovijom verzijom Androida KitKat.

Dizajn je isti kao i na većem modelu, što uključuje poznatu teksturu na stražnjem poklopcu, a s velikom bratom dijeli i još nekoliko značajki  – IP67 certifikat, senzor za praćenje otkucaja srca, senzor otiska prsta i  Ultra Power Saving Mode.

Samsung Galaxy S5 mini – tehničke specifikacije

Ostale specifikacije uključuju četverojezgreni Exynos 3470 procesor na 1.4 GHz, nešto manje memorije u odnosu na original – 1.5 GB. Korisnici će imati na raspolaganju i minimalno 16 GB prostora za pohranu podatka (ovisno o modelu), koji se može proširiti putem SD kartica kapaciteta do 64 GB.

S stražnje strane ovog mid-range pametnog telefona nalazi se 8 MP kamera s auto fokusom, LED flash osvjetljenjem koja podržava snimanje i videozapisa do 1080p. S prednje strane je i 2.1 MP kamera.

Samsung Galaxy S5 mini ima zaslon dijagonale 4.5 inča, a radi se o zaslonu napravljenom u AMOLED tehnologiji koja obećava vrhunski prikaz slike. Rezolucija zaslona je 720 x 1280 px.

Galaxy S5 mini dolazi u dvije varijante, jednom s podrškom za LTE i drugom s podrškom samo za  3G HSPA+. Ova verzija s LTE čipom će imati Qualcomm Snapdragon 400 procesor umjesto Exynosovog koji je ugrađen u verziju bez LTE podrške.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here