Samsung Galaxy S21 Press render

Jedan od najvažnijih pametnih telefona koji bi trebali biti predstavljeni u ovoj godini je svakako Samsung Galaxy S21. Do samog službenog predstavljanja ostalo je još samo nekoliko dana, a s neslužbenih ali pouzdanih kanala znamo gotovo sve informacije o ovom telefonu.

Na Twitter profilu @OnLeaks su objavljeni i službeni press renderi na kojima se vidi Galaxy S21 u svom punom sjaju. Znamo da će i ove godine tvrtka predstaviti tri modela – S21, S21 + i S21 Ultra, a glavna novina je podrška za S-Pen olovku koja je do sada bila ekskluzivna na Galaxy Note smartfonima.

Dok ovo pišemo poznate su cijene za sva tri modela, koje će biti nešto povoljnije nego lani. Tako će osnovni Galaxy S21 koštati 849€, S21+ će koštati 1049 €, dok će za Ultra model biti potrebno izdvojiti 1399 €.

QHD rezolucija rezervirana za Galaxy S21 Ultra

Po pitanju zaslona dijagonale su 6,2“, 6,7“ i 6,8“. Novina je što zasloni više nisu zakrivljeni, već ravni, a QHD rezolucija će biti rezervirana samo za Ultra model, dok bi preostala dva trebala imati FHD rezoluciju zaslona. S obzirom da je FHD rezolucija, po nekim istraživanjima, za 24% energetski učinkovitija ovo i nije neki veliki minus.

 Sva tri uređaja dolaze s 120Hz osvježenjem, ali Ultra bi trebala imati i adaptivno osvježenje ovisno o sadržaju koju se pregledava na zaslonu.

Službeni press render Samsung Galaxy S21 serija

Kamere bi trebale biti identične onima na lanjskoj Galaxy S20 seriji. Kod S21 i S21 + bi trebali imati 12 MP glavni senzor, 12 MP ultra-široki senzor i 64MP tele-foto senzor. S21 Ultra će imati novu generaciju 108 MP primarnog senzora s 10X optičkim povećanjem.

Ostaje nam vidjeti kako će se ponašati 100X „Space zoom“ povećanje koje ovaj put izgleda obećavajuće s obzirom na optičkom povećanje u kombinaciji s laserskim autofokusom.

Službeno predstavljanje zakazano je za 14. siječnja 2021 putem virtualne konferencije koju će moći pratiti svi zainteresirani.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here