Samsung je krenuo s prodajom svog dugo najavljivanog tableta – Samsung Galaxy Note 10.1  a na tržištu će se naći modeli 3G i Wifi (ovisno koju vrstu povezivanja s internetom želite koristiti).

Specifikacije

Zaslon na Samsung galaxy note 10.1  je veličine 10.1“ rezolucije 800 x 1280 px , procesor quad-core Samsung Exynos, 2 GB rama. Za pohranu podataka dostupna je verzija od 16 i 32 GB unutranje memorije dok se memorija može proširiti i putem MicroSD kartice kapaciteta do 64 GB. Operativni sustav koji dolazi s ovim uređajem je Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, dok iz Samsunga najavljuju nadogradnju na Android 4.1 do kraja tekuće godine.

Dizajn

Samsung Galaxy Note 10.1 je predviđen da ga koristite s obje ruke. S prednje strane se nalazi 1,9 MP kamera, centrirana iznad zaslona, dok se svake strane nalaze zvučnici. Dimenzije su 26.2x18x0.9 cm a težina 594 g. Uz gornji desni rub se nalaze dugme za paljenje, dugmad za kontrolu zvuka, dok su utičnica za slušalice, microSD slot pokrivene poklopcem. Samsung Galaxy Note dolazi s S Pen-om – olovkom koja služi da bi lakše kreirali sadržaj. Na stražnjoj strani se nalazi i glavna kamera od 5 MP, rezorlucije 2592х1944 px s  auto fokusom i LED flash-om.

Software

Kako smo već naveli, na uređaju se nalazi Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich s dobro poznatim Samsunogvim TouchWiz sučeljem koje je prepravljeno za ovaj uređaj, tako da je preuređen izbornik postavki kao i traka obavijesti kako bi olakšali pristup postavkama uređaja.  Dodana je i Samsungova  virtualna tipkovnica, koja je kod ovog uređaja bijela s crnim slovima.
Samsung je također dodao nekoliko svojih aplikacija, ponajprije koje se koriste s S Pen-om.

Baterija na ovom uređaju traje oko 8 i po sati, što je nešto kraće nego konkurentski Google Nexus 7 tablet.

Glavna zamjerka za  Samsung galaxy note 10.1 je uspoređujući ga sa uređajima sličnog cjenovnog ranga (500 – 550 US $) je što ima nešto slabiju rezoluciju na zaslonu.  Jedina prednost u odnosu na konkurente je S Pen.