Galaxy A9 prednja i stražnja strana

Već neko vrijeme Samsung radi na razvoju Galaxy A9 Pro phableta, no do sada nisu bile poznate nikakve tehničke specifikacije ni novine što bi Pro verzija trebala imati u odnosnu na Galaxy A9.

Na Gfxbench-u su se pojavili rezultati testiranja ovog smartfona koji ima oznaku SM-A9100. Zanimljivo je da Samsung Galaxy A9 Pro ima 5.5“ ekran, dok originalna verzija ima ekran dijagonale od 6 inča. Međutim, po ostalim specifikacijama Galaxy A9 Pro može stati uz bok s najboljim trenutno dostupnim Androidima.

Ekran ima rezoluciju od 1920 x 1080 px, a unutra se nalazi najvjerojatnije novi Snapdragon 652 s octa-core procesor na 1.8 GHz, 4 GB radne memorije i 32 GB interne memorije.

16 MP stražnja kamera s  Sony IMX298 senzorom

Ako je za vjerovati Gfxbench-u glavna kamera bi trebala imati 16 MP senzor i izgleda da se radi o Sony IMX298 senzoru koji smo upoznali kod Huawei Mate 8 pametnog telefona. Samsung je i u prošlosti koristio Sony senzore, a kao najbolji primjer tome je još uvijek aktualni flagship Galaxy S6.

S prednje strane bi trebala biti 8 MP kamera iako je na stranici navedena 7 MP, no Gfxbench zaokružuje broj megapiskela.

Dodajmo još da Samsung Galaxy A9 Pro dolazi s Android 6.0.1 verzijom, a očekuje se da bi u idućih nekoliko tjedana moglo uslijediti i službeno predstavljanje. Možda već na MWC 2016, tko zna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here