Samsung Galaxy S9 beskrajni zaslon

Jučer su izašli prvi službeni renderi Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9+. Novina je da će telefoni biti dostupni u novoj ljubičastoj boji nazvana Lilac Purple, a osim u toj boji kupci će moći odabrati između Midnight Black (crne), Titanium Gray (sive) i Coral Blue (plave) varijante uređaja.

Samsung Galaxy S9 s jednom stražnjom kamerom, veći brat s dvije

Renderi potvrđuju da Galaxy S9 ima jednu kameru na leđima, dok će veći model Galaxy S9+ imati dvije.

Galaxy S9+ dvije kamere

Opet veća cijena

Prema još nepotvrđenim informacijama cijena i ove godine bi trebala porasti u odnosu na prošlogodišnju Galaxy S seriju. Tako bi cijena S9 trebala biti oko 6 600 kn dok će S9 koštati oko 7 400 kn.

Iako je do službenog predstavljanja ostalo još 20-ak dana, specifikacije su već znane. Galaxy S9 dolazi s 5.8 inčnim „Beskrajnim“ Super AMOLED zaslonom u Quad HD + rezoluciji, 4 GB RAM-a,  Exynos 9810 čipom, 64 GB interne memorije i stereo zvučnike. Veći brat S9+ bi trebao imati 6.2 inčni zaslon, 2 GB RAM-a više kao i navedene dvije stražnje kamere.

Galaxy S9 i s9 plus usporedba

Novi sustav kamera

Prema svemu sudeći upravo kamere bi trebale dobiti najveći upgrade. I dok lanjski Galaxy S8 u odnosu na S7 i nije imao u ovom segmentu neka značajnija poboljšanja osim softverske obrade novi Galaxy S9 dolazi s kamerom koja se može mehanički prebaciti s f/1.5 na f/2.4 leću. Šira leća (f/1.5) bi trebala u davati bolje fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja, ali trenutno nisu poznati benefiti f/2.4 leće.

Galaxy S9 kamera GIF

Tvrtka je već počela slati pozivnice za službeno predstavljanje zakazano za 25. veljače, a pretprodaja kreće od 2. ožujka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here