Novi pametni telefon OnePlus 2 je predstavljen na vrlo originalan način – putem VR aplikacije uz pomoć koje ste mogli zaviriti u ured tvrtke gdje se održavalo službeno predstavljanje. Ranije danas su na XDA forumu objavljene i prve fotografije novog pametnog telefona.

OnePlus 2 detalji oneplus 2 detalji 2

Za one koji ne znaju, radi se o nasljedniku prošlogodišnjeg velikog hita OnePlus Onea uređaja koji je nudio vrhunske specifikacije po iznimno povoljnim cijenama, zbog čega je nazvan “ubojica flagshipa”. Glavni problem je bio što se OnePlus One prodavao isključivo onima koji imaju pozivnice, a do tih pozivnica ponekad nije bilo baš lako doći.

OnePlus 2 značajke

Specifikacije OnePlus 2 su i ranije bile poznate s obzirom da je tvrtka u proteklih nekoliko tjedana službeno potvrdila većinu njih.

Iako je rečeno kako su tehničke specifikacije najdosadniji dio pametnog telefona u predstavljanju je objašnjeno kako OnePlus 2 dolazi s Snapdragon 810 v2.1 chipsetom, za kojeg ekipa iz  Qualcomma tvrdi da je najbolji Snapdragon ikada napravljen, iako je nedavno izašla informacija kako i OnePlus 2 ima problema s pregrijavanjem, što je rezultiralo niskim rezultatima na AnTuTu Benchmark testu.

Uređaj dolazi s 32 GB /64 GB unutranje memorije i 3/4 GB RAM-a, no nema podršku za proširenje prostora za pohranu putem SD kartica.

Kamere i zaslon

Stražnja kamera dolazi s 13 MP senzorom s optičkom stabilizacijom slike (OIS) i laserskim fokusom, a može snimati i slow-motion i time lapse video zapise. S prednje strane tu je 5 MP kamera.

Vanjski okvir je napravljen od čvrstog ali istovremenog lakog aluminija. Zaslon ima dijagonalu od 5.5 inča rezolucije 1920×1080 px i omjer kontrasta od 1500:1 što omogućava bolji prikaz boja. Zbog potrošnje baterije odustali su od Quad HD rezolucije zaslona.

Stražnji poklopac je izmjenjiv, a budući kupci će moći odabirati između četiri dizajna stražnjeg poklopca. Uređaj dolazi s senzorom otiska prsta koji može zapamtiti otiske čak prstiju.

Operativni sustav, cijena i datum dolaska

OnePlus 2 dolazi s posebnom verzijom Androida nazvanom OxygenOS koja korisnicima nudi mnoštvo prilagodbi poput podešavanja boja sučelja, „dark mode“ za korištenje uređaja u noćnim uvjetima i podešavanja boje LED svijeta.

Uređaj kreće u prodaju 11. kolovoza u Europi, dok će u SAD-u, Kanadi, Indiji i Kini biti raspoloživ sedam dana kasnije.  Također, obećali su kako će se ovaj put mnogo lakše dolaziti do pozivnica kako bi svi koji žele mogli kupiti svoj primjerak OnePlus 2.

Cijena

Cijene su slijedeće – 339 € za jaču verziju (64GB interne memorije / 4GB RAM-a), odnosno 339 € za slabiju verziju (32GB interne memorije/ 3GB RAM-a).

Cijene

Svi koji žele ovdje će moći uskoro napraviti predbilježbu na svoj primjerak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here