Meizu MX4 Pro izgled pametnog telefona

Meizu je ovaj tjedan predstavio unaprijeđenu verziju modela Meizu MX4 pod nazivom Meizu MX4 Pro, koji kao i prethodni model dolazi s instaliranim Android 4.4 KitKat-om i Flyme sučeljem koje je tvrtka razvila za svoje pametne telefone.

Meizu MX4 Pro – Tehničke specifikacije

Zaslon je nešto veći nego kod prethodnika, narastao je s 5.36 na 5.5 inča i prema tvrdnjama proizvođača zauzima 76.5 % prednjeg dijela uređaja za što su najzaslužniji tanji obrubi oko zaslona. Rezolucija zaslona je povišena na 2560 x 1536 px, tako da gustoća piksela iznosi 546 ppi.

Meizu MX4 Pro ima, umjesto Mediatek procesora koji se nalazi u MX4, Exynos 5430 procesor, dakle isti onaj koji koristi i Samsung Galaxy Alpha. Radi se o procesoru koji je razvio sam Samsung na ARMv7 arhitekturi.

Iako je to procesor starije generacije (novi model je Exynos 5433 koji se ugrađuje u Galaxy Note 4) i dalje zadovoljava potrebe većine korisnika. Od ostalih tehničkih specifikacija valja izdvojiti 3 GB radne memorije koja već postaje standard kod flagship pametnih telefona, 16, 32 i 64 GB prostora za pohranu podataka, Sonyjevu 20.7 MP kameru s f/2.2 otvorom, 5 MP širokokutnu prednju kameru i bateriju kapaciteta od 3500 mAh.

Dimenzije Meizu MX4 Pro su 150.1 mm x 77.0 mm x 9.0mm, a težina 158g.

Mtouch  – otključavanje otiskom prsta

Meizu je u MX4 Pro je opremio i s senzorom otiska prsta s tehnologijom Mtouch,  koja je slična kao i Appleova TouchID tehnologija koju koriste novi iPhonovi. Dakle, tipka Home smješta ispod zaslona služi i kao senzor otiska prsta, a presvučena je s safirnim staklom. Kada se prst stavi na tipku, uređaj skenira otisak prsta u rezoluciji 508 ppi. Samo skeniranje traje svega 0.5 sekundi, a kodirani otisak se sprema u internu memoriju telefona i služi kao zaštita prilikom otključavanja uređaja.

U ovom trenutku nije poznato kada Meizu MX4 Pro kreće u prodaju, kao ni njegova cijena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here