Chromebook Lenovo N20

Nova serija Chromebookova iz Lenova uključuje dva modela N Serije – N20 i N20P. Oba modela dolaze s najnovijom verzijom Chrome OS-a, Celeron procesorima,4GB RAM-a, a imaju zaslon dijagonale 11.6 inča rezolucije 720 p. Za pohranu podataka ovi laptopi imaju 16 GB solid state diskove.

Ostale specifikacije uključuju Bluetooth 4.02, HDMI, čitač kartica, dva USB porta, a prema specifikacijama proizvođača baterija bi trebala izdržati do 8 sati. Dodajmo ovome, da će vlasnici ovih modela imati na raspolaganju i  100GB prostora na Google Disku, kao što je slučaj i s ostalim Chromebook prijenosnicima.

Lenovo Chromebook N20P Značajke

Dok je model N20 klasični prijenosnik, Lenovo Chromebook  N20P ima nekoliko zanimljivih značajki. Prva od njih je mogućnost rotacije zaslona za 300 stupnjeva (klasični zasloni se mogu rotirati za cca. 120 stupnjeva), tako da tipkovnica može poslužiti i kao stalak. Druga značajka je mulitouch dodirni zaslon do 10 točki, tako da se ovaj model može koristiti i kao tablet.

Lenovo N20 Chromebookovi dolaze prvo na tržište u SAD-u, po cijeni od 279 US $ za N20, odnosno 329 US $ za N20P, a stižu tijekom ovog ljeta. Kada bi trebali stići i na europska tržišta trenutno nije poznato.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here