lollipop update

Poput većine proizvođača i južno korejski Samsung posljednjih nekoliko mjeseci postepeno šalje Lollipop nadogradnju za svoje high end uređaje.

No osim verzije 5.0.x koja je već dostupna za većinu uređaja iz tog segmenta, uskoro bi novija verzija Android 5.1 trebala izaći za Samsung Galaxy S6 / S6 Edge, tvrdi Sammobile. Osim ova dva uređaja ista verzija bi trebala uskoro doći i na Galaxy Grand Prime.

Isti izvor tvrdi kako bi nakon high end uređaja, Samsung trebao početi nadograđivati i pametne telefone iz srednje kategorije, kao i Galaxy A seriju uređaja. Potvrđeno je kako bi Galaxy Mega 2 i Galaxy Grand Prime trebali biti neki od uređaja za koje se očekuje nova verzija softwarea.

Iako je bilo najava da bi uskoro nadogradnja trebala izaći i za Galaxy Note 2, izgleda da je tvrtka od toga odustala.

Iako sistemski zahtjevi i su isti kao i za prethodnu verziju, većina proizvođača još uvijek kasni s nadogradnjom uređaja u srednjem segmentu.

Stopa usvajanja nove verzije Androida, u odnosu na iOS, je i dalje vrlo loša, jer se Android Lollipop nalazi na svega 5.4 % uređaja, prema podacima koje je objavio Google na Andoird Developer stranici. KitKat se nalazi na 41.4 % uređaja, dok ostatak uređaja je još uvijek na Android 4.3 i starijim verzijama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here