USB-C Lightning kabel i 29W punjač

Jedna od glavnih razlika novih iPhonea u odnosu na prethodnike je što novi podržavaju brzo punjenje. Već smo ustanovili da će za brzo punjenje ovih pametnih telefona biti potrebna dodatna investicija od 720 – 770 kn jer Apple u paketu ne isporučuje brzi punjač.

Ako ste sretan vlasnik iPada onda možete iskoristiti i taj punjač za brzo punjenje iPhonea jer on daje 10 do 12W (ovisno o modelu). To znači da iPad punjač može brže napuniti iPhone s obzirom da punjač koji dolazi u paketu daje 5W, no značajno sporije od 29 W punjača koji preporučuje Apple.

Kako bi provjerio koliko brzo pojedini punjači pune iPhone 8 Dan Loewenherz je napravio testove s nekoliko punjača i došao do zaključka da 12W iPad punjač samo malo sporije napuni bateriju iPhonea od 29W Power Adaptera.

Tako je za napuniti telefon do 50% 12W iPad punjaču trebalo 37 minuta, dok je 29W punjaču trebalo 33 minute, dok je 61W punjaču trebalo 29 minuta.

Dakle, ako već posjedujete punjač za iPad onda kupnja 29 W ili 61 W USB-C Power Adaptera i USB-C kabel s Lightning priključkom nije baš isplativa.

Inače, bez quick chargera punjenje iPhone 8 s priloženim 5W punjačem traje oko 3 sata i 10 minuta prema ovim testovima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here