iPhone 8 crni, srebrni i zlatni

Iako bi iPhone 8 trebao biti bolji od lanjskog modela jedna stvar je ipak lošija, a to je kapacitet baterije.

Apple u službenim tehničkim specifikacijama nije naveo točan kapacitet baterije, regulatorna agencija TENAA otkriva da je kapacitet baterije na iPhone 8 1821 mAh, dok je na iPhone 8 Plus  2675 mAh.

Lanjski iPhone 7 je imao kapacitet baterije od 1,960 mAh, dok je Plus inačica imala bateriju od 2900 mAh. Dakle, kapacitet baterije je ipak smanjen iako su ovogodišnji modeli deblji za 0.2 mm, no zato podržavaju bežično punjenje, a uz neke dodatke i brzo punjenje.

Proizvođač tvrdi da unatoč smanjenom kapacitetu baterije ona bi trebala trajati isto kao i na iPhoneu 7 odnosno 7 Plus. Tako bi na manjem modelu autonomija trebala iznositi do 14 sati razgovora, do 12 sati korištenja interneta, 13 sati video reprodukcije i do 40 sati audio reprodukcije.

iPhone 8, tvrde, ima još bolju autonomiju – 21 sat razgovora, 13 sati surfanja internetom, 14 sati video reprodukcije i čak do 60 sati slušanja glazbe.

S obzirom da je iOS u odnosu na Android optimiziraniji u potrošnji baterije, nije čudno da kapacitet baterije je znatno na iPhoneu je znatno manji na Androidima. Primjerice, Samsung Galaxy S8 ima 3000 mAh bateriju, dok Galaxy S8+ ima 3500 mAh bateriju, no autonomija bi trebala biti ista.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here