Huawei Mate 20

Za nekoliko tjedana svjetlo dana bi trebali ugledati Huawei Mate 20, Mate 20 Pro i Mate 20 Lite, a ovih dana su procurile prve specifikacije tih pametnih telefona.

Huawei Mate 20 i Mate 20 Pro će biti bazirani na novom Kirin 980 čipu koji će biti predstavljen tijekom tekućeg mjeseca. Čip je baziran na 7nm arhitekturi i trebao bi biti do 20% štedljiviji i do 40% efikasniji u odnosu na Kirin 970 kojeg imamu u Huawei P20 i P20 Pro, odnosno lanjskoj Mate 10 seriji.

Mate 20 bi trebao imati 6.3“ AMOLED zaslon, stakleni pokrov na stražnjoj strani što bi trebalo omogućiti i bežično punjenje baterije. Baterija bi trebala imati kapacitet od 4200 mAh, a uređaj bi trebao doći s 6 GB radne i do 128 GB interne memorije. Trenutno nije poznato hoće li biti i inačice s više ili manje prostora za pohranu.

Što se tiče Mate 20 Pro modela, on bi trebao imati čak pet kamera kao i skener otiska prsta ugrađen u zaslon. Prema nekim glasinama jedna od kamera bi trebala biti za otključavanje telefona licem, što znači da bi Huawei ovaj telefon imao i tehnologiju prepoznavanja lica i skener otiska prsta kao biometrijske metode identificiranja vlasnika.

Huawei Mate 20 Lite bi također trebao imati 6.3“ ekran, ali i nešto slabiji Kirin 710 čip. Ostale specifikacije najslabijeg modela u ovoj seriji su 6 GB RAM-a, 64 GB interne memorije, dvije stražnje (24 MP + 2 MP) i dvije prednje (20 MP + 2 MP) kamere.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here