HP ENVY zaslon

HP je predstavio tri nova modela u ENVY seriji laptopa koji su namijenjeni zahtjevnijim poslovnim korisnicima. Novi modeli su lakši od prethodne generacije uz zakrivljeniji dizajn, a radi se o modelima s 14“, 15.6“ i 17“ dijagonalom ekrana.

HP ENVY zaslon

14″ HP ENVY

14 inčna varijanta je opremljena s Intel i5 ili i7 procesorima, do 16 GB radne memorije a mogu imati HD ili Full HD rezoluciju zaslona. Za pohranu podataka budući vlasnici mogu odabrati klasične čvrste diskova kapaciteta do 2 TB, ali i SSD-ove.

15.6″ HP ENVY

Veći, 15 inčni HP ENVY laptopi mogu imati, osim gore navedenih Intelove,  i  AMD A10 Carrizo procesore. Tu su i zasebne grafičke kartice – nVIDIA GeForce 940M, GTX950M ili  AMD Radeon R7 i R6.

15.6 inčni zaslon je dostupan u HD, Full HD i Quad HD+ rezoluciji, a kupci će moći odabrati obični zaslon ili zaslon osjetljiv na dodir.

Što se tiče memorije, tu ovako stoje stvari. HP ENVY s Intelovim procesorima mogu imati do 16 GB radne memorije i hard disk kapaciteta do 2 TB. Modeli s AMD-ovim procesorima mogu imati do 8 GB radne memorije i diskove kapaciteta do 1 TB, no i ova verzija može imati i brži SSD. AMD modeli imaju tri USB 3.0 utora i jedan USB 2.0 utor, dok Intelovi modeli imaju četiri USB 3.0 utora.

HP ENVY otraga

17″ HP ENVY

Najveći 17“ model je namijenjen za one koji se bave uređivanjem videa, grafike ili za one koji žele igrati igre na većem zaslonu.

17 inčni  HP ENVY dolazi samo s Intelovim i5 i i7 procesorima, GTX 940M i 950 grafičkom karticom i IPS Full HD zaslonom. I ova verzija dolazi s klasičnim i dodirnim zaslonima.

Za razliku od 14“ i 15.6“ modela, 17 inčni model ima dodatni prostor za još jedan disk, tako da je maksimalan kapacitet prostora za pohranu do 4 TB (dva diska po 2 TB), a i ovdje je moguće ugraditi i SSD varijantu.

Zajedničke značajke svih modela u ovogodišnjoj ENVY seriji su pozadinsko LED osvjetljenje na tipkovnici, dok 15.6 i 17 inčni modeli imaju i numerički dio tipkovnice. Za zvuk su zaduženi Bang & Olufsen zvučnici s  subwooferom. ENVY prijenosnici s Intelovim procesrom imaju četiri zvučnika, dok verzije s AMD procesorom imaju dva zvučnika.

Cijene

Razlika u cijenama je velika, ovisno o modelu i opremljenosti, pa ćemo navesti samo da je početna cijena za 14“ 700 US $, 15“ AMD 630 US $, 15“ Intel 800 US $, a za 17“ 1000 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here