Zlatni Samsung Galaxy Note7

Nakon što je odlučeno početkom ovog mjeseca da se Galaxy Note7 povuče iz prodaje zbog problema s baterijom s svih svjetskih tržišta, izuzev Kine, u nekim državama ponovo je krenula prodaja ovog uređaja.

Nažalost, izgleda da će kupci u Europi najduže morati čekati ukoliko žele nabaviti svoj primjerak jer će se na tom kontinentu Note7 početi ponovno prodavati od 28. listopada.

Osim ovog datuma, Samsung je dao i još neke informacije vezane za sam proces zamjene telefona. U Europi je oko 57% uređaja predano na zamjenu, dok je u SAD-u taj postotak nešto veći – oko 60%, a sličan postotak korisnika je predao svoj primjerak na zamjenu i u Koreji. Najpažljiviji su vlasnici Notea7 iz Singapura gdje je čak njih 80% predalo mobitel za zamjenu.

Za one koji još posjeduju potencijalno opasni uređaj, Samsung je izdao posebnu nadogradnju koja limitira punjenje baterije na 60 %, potom još jednu koja limitira punjenje na 80 % koja je izašla ranije ovog tjedna. Kako bi kupci bili sigurni da imaju primjerak koji neće imati zapaljivu bateriju, tvrtka je pojasnila i kako razlikovati „sigurnog“ Galaxy Notea7.

Zapaljiva baterija na Noteu7 će Samsung koštati milijarde dolara, s obzirom da moraju zamijeniti oko 2 i pol milijuna uređaja. Sredinom ovog mjeseca je izašao podatak da je tvrtka već izgubila oko 26 milijardi US $ tržišne vrijednosti zbog ovog incidenta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here