Baš kao i prethodna dva dijela ovog popularnog serijala, FarCry 3 je igra koje je smještena u otvoreni prostor, koji omogućava igračima da istraže svaki kutak tog prostora.

Sama priča ove igre baš i nije najoriginalnija. Radnja igre se odvija na Rook Islandu, gdje glavni protagonist priče Jason Brody mora spasiti svoje kidnapirane prijatelje, koje su oteli zlikovci.

Gameplay

Kako smo već naveli, igračima igre neće nedostajati otvorenog prostora, u kojem je moguće čak hvatati divlje životinje kako bi od njihovog krzna napravili opasače za oružje, što omogućava nošenje većeg broja oružja. Uz pomoć biljaka moguće je izrađivati lijekove, a oslobađanjem ispostavi otkriva se novi dio mape i na taj način se napreduje u igri.

Programeri iz Ubistofta su Far Cry 3 pokušali prilagoditi različitim tipovima igrača, tako da je moguće uletjeti kao Rambo i pokušati na brzinu pobiti što više neprijatelja, ili ih označiti kamerom i tiho ubijati jednog  po jednog neprijatelja s lukom i strijelom. Lista oružja je poduža  tako da igrači imaju na raspolaganju noževe, sačmarice, luk i strijelu, automatske puške, razne eksplozive…

Kako bi igrači mogli putovati po otoku, na raspolaganju su razna vozila, a moguće je i „ teleportiranje“ između oslobođenih ispostava. Ipak najbolji način istraživanja otoka je pješice, jer  na taj način nalazite razne divlje životinje i skrivene špilje.

Sam singleplayer je podijeljen u 38 glavnih i 14 opcionalnih misija, što igračima omogućava sate i sate zabave uz ovu igru. Osim singleplayer-a, Far Cry 3 se može igrati i u co-operative  multiplayer-u, koji se može igrati do 4 igrača. Iako multiplayer mod nije nešto očaravajući, ipak je dobar dodatak igri.

Far Cry 3 je sigurno jedna od najboljih FPS igra u 2012 godini, koja unatoč malo naivnoj priči, igračima nudi odličnu igrivost.

Igra je dostupna na Playstation 3, Xbox360 i računalima s Windows operativnom sustavom.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here