Cat S60 Prednji dio uređaja

Caterpillar je najavio skori izlazak prvog pametnog telefona koji će imati ugrađenu termovizijsku FLIR kameru – Cat S60.

Od ovog proizvođača smo u proteklih nekoliko godina imali prilike vidjeti već nekoliko super otpornih pametnih telefona namijenjenim prvenstveno onima kojima rade na terenu poput vojske, građevinara, planinara i sl. gdje je glavni zahtjev da mobitel bude otporan na udarce, vlagu i prašinu.

Ni Cat S60 nije iznimka i dolazi u robustnom kućištu s čeličnim okvirom koje je izdržalo vojne MIL-STD-810G testove, što garantira ispravnost uređaja pri padu s većih visina, kao i izdržljivost pod vodom (do 5 m dubine).

Novina na ovom mobitelu je što osim klasične kamere za snimanje fotografija i videa dolazi i s FLIR termovizijskom kamerom, a senzor ove kamere može učitati promjene u temperaturi s udaljenosti do 30m.

Cat S60 značajke

Osim velike izdržljivosti i FLIR kamere, Cat S60 ima sve što bi moderan smartfon trebao imati. Tehničke specifikacije su vrlo solidne i uključuju 4.7” HD zaslon s Gorilla Glass 4 zaštitom koji se može koristiti i s rukavicama, 3800 mAh bateriju, Snapdragon 617 Octa-core chipset, 3 GB RAM / 16 GB ROM memorije.

Osim FLIR kamere tu je i 13 MP stražnja kamera kao i 5 MP prednja kamera koje se mogu koristi i pod vodom. Cat S60 dolazi s Android Marshmallowom, a još treba napomenuti da podržava i 4G LTE mreže. Cijena i nije prevelika s obzirom na značajke i iznosi 599 US $.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here