Apple Watch Series 6

Apple je danas predstavio Apple Watch Series 6, novi model svog pametnog sata koji dolazi s poboljšanim značajkama baziran na watchOS 7 operativnom sustavu.

Svi koji su očekivali neki veći tehnološki u odnosu na Appleov pametni sat prethodne generacije mogli bi biti razočarani s obzirom da Apple Watch Series 6 ne donosi previše noviteta.

Sam dizajn se nije mijenjao previše u odnosu na Series 4 i Series 5. Uređaj je i dalje dostupan u dvije veličine – 40 mm i 44 mm, a svi modeli dolaze s Retina always-on zaslonom.  No, proizvođač tvrdi da je novi model ima mnogo bolje osvjetljenje, za 2.5x što bi trebalo najviše pomoći prilikom gledanja pri jakoj sunčevoj  svjetlosti.

Po pitanju hardvera Watch Series 6 dolazi s novim čipom S6 koji je za 20% brži u odnosu na stariju generaciju. Dodan je i U1 čip kao i nove antene koje će služiti za bežične mreže kratkog dometa. Ova tehnologija će imati razne primjene a jedna od njih je nova generacija automobilskih digitalnih ključeva.

Još jedna od novina je poboljšano punjenje pametnog sata pa će sada biti potrebno oko sat i pol za punjenje od 0 – 100 %.

Blood Oxygen aplikacija za mjerenje zasićenja kisikom u krvi

Plavo srebrna verzija sata

Dodan je i još jedan senzor i to onaj za mjerenje zasićenje kisikom u krvi, a Blood Oxygen aplikacija će biti unaprijed instalirana na uređaj. Ovaj senzor radi na način da koristi četiri skupine zelenih, crvenih i infracrvenih LED dioda, zajedno s četiri fotodiode na stražnjem kristalu Apple Watcha za mjerenje svjetlosti koja se odbija iz krvi.

Pametni sat tada  koristi napredni prilagođeni algoritam ugrađen u aplikaciju Blood Oxygen, koja je može mjeriti nivo kisika u krvi između 70 i 100 posto. Mjerenje se vrši dok je korisnik miran, a isto tako će Apple Watch Series 6 periodično sam obaviti mjerenje npr. dok korisnik spava.

Budući vlasnici će moći odabrati između plavo srebrne, tamno sive i zlatne varijante, a ne nekim tržištima će biti dostupna i crvena (PRODUCT)RED varijanta. Početna cijena u SAD-u je 399 US $, dok za verziju s LTE i GPS podrškom će trebati izdvojiti 100 US $ više.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here