Android Wear logo

Google radi na razvoju Android Wear aplikacije za iOS kako bi se pametni satovi bazirani na Android OS-u mogli koristiti i na iPhoneu, tvrdi The Verge.

Trenutno Google testira prototip ove aplikacije i podržane su neke od osnovnih značajki Android Wear. Aplikacija može poslati obavijesti na pametne satove i podržava Google Now značajke poput glasovnog pretraživanja i info kartica.

I neke naprednije opcije su omogućene, no prethodno je potrebno instalirati određenu aplikaciju. Npr. ako instalirate Gmail aplikaciju, onda ćete moći odgovoriti na email poruke direktno s pametnog sata.

Jednom kada Google aplikaciju i pusti u  App Store pitanje je hoće li je Apple odobriti, jer trenutna politika tvrtke zabranjuje „preusmjeravanje“ korisnika na druge mobilne platforme, pa nije jasno da li  Android Wear zadovoljava Appleove kriterije po tom pitanju.

Apple ima još jedan vrlo dobar razlog da odbaci Android Wear, jer tvrtka uskoro će početi prodavati Apple Watch koji je direktan rival pametnim satovima s Androidom.

Ni iz Googlea, a ni i iz Applea nisu željeli komentirati Android Wear za iOS u ovom trenutku, no izgleda da je aplikacija u završnoj fazi izrade i trebala bi uskoro biti dostupna.

Inače, od danas su krenule predbilježbe na Apple Watch, koji će se početi prodavati za 14 dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here