Alcatel Idol 4 Serija

Alcatel na ovogodišnji MWC donio nekoliko novih uređaja. Među njima je nova IDOL 4 serija u kojoj se nalaze dva pametna telefona IDOL 4 i 4S, nasljednici prošlogodišnjih modela OneTouch Idol 3 i OneTouch Idol 3C.

Kao što vidite tvrtka je odlučila izbaciti oznaku OneTouch iz svojih pametnih telefona tako da će sada u budućnosti zvati jednostavno Alcatel.

IDOL 4

IDOL 4 je slabiji model i dolazi s 5.2″ IPS LCD zaslonom u Full HD rezoluciji. U uređaju se nalazi Qualcomm Snapdragon 617 procesor i 2 ili 3 GB radne memorije, ovisno o regiji.

Za pohranu budući vlasnici će imati na raspolaganju 16 GB interne memorije + podršku za MicroSD. Na leđima se nalazi 13 MP glavna kamera, dok se na prednjici nalazi kamera od 5 MP, baterija ima kapacitet od 2610 mAh.

IDOL 4S

IDOL 4S je nešto jači pametni telefon, a dolazi s većim zaslonom dijagonale 5.5″. Radi se o AMOLED zaslonu u QHD rezoluciji kakvog imamo na Samsungovom Galaxy S6. 4S dolazi s Snapdragon 652 procesorom, 3 GB RAM-a, 32 GB ROM-a i podrškom za SD kartice.

Setup kamera je također bolji, pa je tako otraga kamera s 16 MP senzorom, dok je prednja kamera opremljena 8 MP senzorom. S obzirom na veću rezoluciju i veću dijagonalu zaslona logično je da je kapacitet baterije povećan na  3000 mAh.

Zajedničko za oba uređaja je dual-SIM utor, no za korištenje ove značajke morati će te se odreći microSD kartice. Cijena IDOLA 4 je 250 US $, dok je cijena IDOLA 4S 400 US $.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here