YouTube za iPhone je nova standalone aplikacija za pristup YouTube-u, budući da u novom iOS-u 6 aplikacija neće biti predinstalirana.

Iako se  YouTube aplikacija nalazila na iPhone-u još otkad je izašla prva verzija ovog mobilnog uređaja, tu aplikaciju je razvijao Apple, dok ovu novu aplikaciju razvija sam YouTube.U odnosu na prijašnju verziju, nova verzija je unaprijeđena s boljim sučeljem, a uključuje i većinu opcija koje se mogu naći na YouTube siteu.

S novom aplikacijom moguće je gledati video zapise, uploadati ih na svoj kanal, pretplatiti se na određene kanale i playliste i još mnogo toga.

Prilikom pokretanja aplikacija i dalje pokazuje glavni prozor s najpopularnijim videozapisima, no u lijevom gornjem uglu je sada izbornik pomoću kojega se sada može pristupiti novim opcijama: pregledavanje vlastite liste videozapisa i kanala,Youtube postavkama i popisu kategorija. Na početnom zaslonu je moguće pretraživati videozapise, a aplikacija ima ugrađeno previđanje rezultata baš kao i na YouTube site-u.

Kada gledate videozapise YouTube aplikacija sada ima mogućnost pregledavanja komentara kao i video sugestije, a podržava i dijeljenje putem društvenih mreža i slanje putem poruka ili e-maila.

Zasad ova aplikacija je dostupna samo za iPhone, dok se do izlaska iOS-a 6 očekuje i iPad verzija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here