Samsung galaxy s6 edge

U proteklih nekoliko tjedana već se nekoliko puta pojavila informacija kako će Samsung uskoro predstaviti veću verziju Samsung Galaxy S6 Edge pametnog telefona.

Osim veće dijagonale zaslona, Galaxy S6 Edge Plus bi trebao imati i nešto jaču bateriju kapaciteta 3000 mAh.

Upravo je baterija jedan od najvećih problema vlasnicima aktualnih modela iz S6 serije jer je njen kapacitet od 2550 mAh preslab za aktualni flagship. Samsung je nedavno predstavio i S6 Active, koji osim ojačanog kućišta i otpornosti na vodu i prašinu ima bateriju kapaciteta od 3500 mAh.

Blog Sammobile koji se do sada pokazao kao uglavnom točan izvor informacija o nadolazećim Samsungovim smartphoneovima je objavio kako se radi o uređaju kodnog naziva Project Zero 2 koji ima oznaku SM-G928.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus ili S6 Plus?

Hoće li se uređaj zvati Galaxy S6 Edge Plus ili Galaxy S6 Plus još nije poznato, no to i nije toliko bitno. Izgleda da bi novi model mogao imati i Snapdragon 808 chipset umjesto Exynos 7420 chipseta kojeg je tvrtka koristila kod S6-ca.

Ostatak hardvera bi trebao biti isti kao i kod prethodnih modela – 3 GB radne memorije,  32 GB interne memorije, 16 MP kamera s optičkom stabilizacijom slike (OIS) s podrškom za snimanje 4K video zapisa, 5 MP prednja kamera.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus bi trebao imati dimenzije 151 mm x 73 mm, dakle trebao bi biti 9 mm viši i 3 mm širi od osnovnog modela. S obzirom na ove dimenzije, za pretpostaviti je se da bi dijagonala zaslona trebala biti negdje oko 5.5 inča.

Očekuje se da bi službeno predstavljanje četvrte varijante Galaxy S6 pametnog telefona moglo biti u slijedećih nekoliko tjedana, a trenutno nema informacija o cijenama i raspoloživosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here