Samsung Galaxy S8 Plus logotip

Još je ostalo nekoliko tjedana do predstavljanja Samsung Galaxy S8 i već je dobro poznato da nas i ove godine očekuju dvije izvedenice.

Za razliku od prošle godine, oznaka „edge“ više neće označavati veći model, već će se veći model zvati Samsung Galaxy S8+. Kako će obje verzije imati zakrivljeni rub na zaslonu, ovakav odabir naziva je i logičan. Tvrtka je i u prošlosti koristila ovakav način označavanja, sjetimo se Galaxy S6 edge+, koji je predstavljen kada i Note 5.

Već je poznato da veći Galaxy S8+ ima 6.2“ dijagonalu zaslona, dok manji model ima 5.8. Dimenzije neće značajno se povećati u odnosu na lanjski Galaxy S7 edge, jer ispod zaslona više nema tipke „home“ tako da je manji razmak između donjeg ruba uređaja i zaslona.

Galaxy S8+ će dolaziti s 128 GB interne memorije, dok će obični Galaxy S8 dolaziti s 64 GB. Izgleda da će oba modela imati skener šarenice oka, ali i podršku za S Pen olovku, koja će se prodavati zasebno.

Novina je i Bixby glasovni asistent baziran na S Voiceu, kao i skener otiska prsta smješten na poleđini telefona odmah do otvora kamere.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here