Samsung Galaxy A80 sve boje

Najnoviji Samsungov pametni telefon u srednjoj klasi Androida je Galaxy A80, a glavna posebnost ovog uređaja je klizni mehanizam koji se podiže poviše ekrana u kojem su smještene kamere.

Ovim dizajnom Galaxy A80 omogućava da snimate selfie fotografije s primarnom kamerom. Klizni mehanizam sadrži tri kamere – 48 MP f/2.0 kameru, 8 MP širokokutnu f/2.2 kao i onu s TOF senzorom.

Samim time Samsung Galaxy A80 je prvi telefon s „New Infinity“ zaslonom jer s prednje strane telefona zaslon se proteže od ruba do ruba, dakle nemamo nikakvih „O“ otvora kamere kao na Galaxy S10 seriji. Ovim telefonom Samsung upotpunjuje Galaxy A seriju za ovu sezonu jer su već predstavljeni Galaxy A40, Galaxy A30 i Galaxy A50.

 Samsung Galaxy A80 rotiranje kamere

6.7″ inčni FHD+ zaslon

A80 je dolazi s 6.7“ inčnim FHD+ (1080 x 2400px) Super AMOLED zaslonom, Snapdragon 730 čipom s osmerojezgrenim procesorom (dvije  Kryo 460 Gold jezgre na 2.2 GHz i šest Kryo 460 Silver jezgri na 1.7 GHz). U igri je čak 8 GB radne memorije i 128 GB prostora za pohranu. No, ovo je jedan od rijetkih uređaja bez podrške za microSD kartice, a najvjerojatniji razlog tomu je upravo klizni mehanizam s kamerama.

Samsung Galaxy A80 sadrži i 3700 mAh bateriju koja podržava 25W brzo punjenje, a za bolju autonomiju tvrtka koristi i adaptivni način štednje energije koji zatvara aplikacije koje se ne koriste.

Autorizacija se vrši putem skenera otiska prsta koji je smješten ispod zaslona, no kod ovog telefona se ne radi o ultrazvučnom čitaču kakvog imamo na premium Galaxy S10 seriji.

Telefon kreće u prodaju krajem svibnja po u ovom trenutku nepoznatoj cijeni, a u ponudi će biti zlatni, bijeli i crni modeli.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here