Samsung Galaxy A7

Prošli mjesec Samsung je podnio prijavu za tri nova naziva pametnih telefona – Galaxy A6, Galaxy A8 i Galaxy A9, koji bi trebali krenuti u prodaju tijekom ove godine. Navedeni modeli bi trebali biti nasljednici Galaxy A3, A5 i A7 koje smo upoznali prošle godine, a radi se o mobitelima srednje klase.

Sammobile navodi kako bi prvi uređaj iz te serije trebao biti Samsung Galaxy A8, a objavili su i specifikacije ovog uređaja.

Navodne specifikacije Galaxyja A8 uključuju 64-bitni Qualcomm Snapdragon 615 chipset s osam jezgri, 2 GB radne memorije i 16 GB interne memorije. Nije spomenuta podrška za SD kartice, pa je moguće da je tvrtka odustala od SD utora, baš kao i kod Galaxy S6 / S6 Edge.

Testni primjerak radi na Android 5.0.1 Lollipop OS-u, no postoji velika vjerojatnost da će, jednom kada uređaj dođe na svjetska tržišta, dolaziti s novijom verzijom Androida 5.1.

Ostale specifikacije uključuju Super AMOLED zaslon dijagonale 5.7 inča, 1080p rezolucije, bateriju kapaciteta 3,050 mAh i 16 MP kameru koja se može naći na gore navedenom Galaxy S6 i Galaxy Note 4, dok će se s prednje strane nalaziti 5 MP kamera.

Unatoč velikom zaslonu, Galaxy A8 bi trebao biti tanji od S6, svega 5.9 mm. Ukupne dimenzije su 157.7×76.7×5.9 mm dok je težina 140 grama. Kao i ostali uređaji iz A serije i ova serija bi trebala imati metalno kućište, koje daje premium izgled.

Kako trenutno stvari stoje A8 će krenuti u prodaju prvo na kineskom tržištu, a trenutno nema informacija hoće li biti dostupan na ostalim svjetskim tržištima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here