Samsung Galaxy J serija

Samsung bi uskoro trebao proširiti svoju Galaxy J seriju smartphonea s dva nova modela – Galaxy J5 i  Galaxy J7. Oba uređaju su prošli certificiranje od strane kineske agencije za testiranje telekomunikacijske opreme TENAA, što znači da bi se ovi modeli uskoro mogli pojaviti i na tom tržištu.

Radi se o dva uređaja vrlo sličnih tehničkih specifikacija koji spadaju u srednju klasu Androida, a po dizajnu bi trebali biti slični već ranije predstavljenom Galaxy J1 modelu i modelima iz Galaxy A serije.

Samsung Galaxy J serija

Samsung Galaxy J5

Samsung Galaxy J5 bi trebao imati 5 “ HD zaslon rezolucije  1280 x 720 px. Navedena agencija na svojim stranicama je objavila kako će se unutra uređaja nalaziti 1.2 GHz procesor s osam jezgri no nije navedeno o kojem se chipsetu radi, 1.5 GB RAM-a i 16 GB prostora za pohranu, uz dodatak podrške za microSD kartice kapaciteta do 64 GB.

Glavna kamera bi trebala imati 13 megapikselni senzor, a prednja 5 megapikselni. Što se tiče baterije ona bi trebala imati kapacitet  2600 mAh. TENAA navodi kako bi debljina uređaja trebale biti 8.99 mm.

Samsung Galaxy J7

Galaxy J7 bi trebao imati veći zaslon dijagonale 5.5“ no rezolucija bi trebala ostati ista kao i na J5 modelu, dakle HD. Smartphone će imati 64-bitni Marvel PXA1936 chipset s octa-core procesorom na 1.4 GHz, a i baterija bi na ovom modelu, zbog većeg zaslona, trebala imati 400 mAh više, dakle 3000 mAh. Ostale tehničke specifikacije su iste kao i kod gornjeg modela.

Najavljene su i različite izvedbe ovih pametnih telefona, s LTE podrškom, kao i verzije s podrškom za dvije SIM kartice.

Kao i svi noviji Samsungovi modeli  i ova dva dolaze s Android 5.0 Lollipop OS-om i TouchWiz sučeljem.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here